Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


«Ανάπτυξη – έξοδος από την ύφεση – έξοδος από την κρίση» και ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα τους. Για ποιον και γιατί όμως αυτές οι ωραίες λέξεις? Για τον εργάτη? Για τον μετανάστη? Για τον άνεργο? Για ποιον και γιατί όλοι αυτοί οι καινούριοι νόμοι και προγράμματα? Πώς θα έρθει η ανάπτυξη που μας υπόσχονται? Με εργοστάσια και μαγαζιά να κλείνουν καθημερινά και να πετιούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο? Με κλειστά νοσοκομεία, με νέους φόρους, με τους ολοένα μειωμένους μισθούς ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων? 



Εδώ λοιπόν έρχεται άλλη μία καινούρια πρόταση για την καταπολέμηση του προβλήματος:

«Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) προτείνει την κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από τη πρόσληψή τους, προκειμένου να δίνεται ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις.»

Ακόμη,
«Ως συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, εισηγείται μεταξύ άλλων, σχετικά με την ανεργία, τη στόχευση των προγραμμάτων επιδότησης σε θυγατρικές των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, με δεδομένο ότι εντός Ελλάδας δεν μπορούν να απορροφήσουν άνεργους, την «πριμοδότηση» επιλεκτικής μετανάστευσης σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τη διευκόλυνση της μετανάστευσης.»

Πώς θα απαλλαγούνε λοιπόν από τους εκατομμύρια πλέον ανέργους? Η λύση είναι απλή και έτοιμη προς εφαρμογή. Προτρέπουνε τους νέους να μεταναστεύσουν, και σε όσους απομείνουν δίνεται το δικαίωμα να εργάζονται χωρίς αμοιβή. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, προσλαμβάνοντας έναν νέο, ακόμα και χωρίς αμοιβή και χωρίς κανένα άλλο δικαίωμα. Αυτό είναι το επόμενο στάδιο στο καθεστώς δουλείας που μας έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, με τις εντολές τις ΕΕ και του ΔΝΤ. Μαζί με τα ΚΟΧ και τα πεντάμηνα, που με τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας που προβλέπουν, υποβαθμίζουν τη ζωή μας και καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, έρχεται και η συγκεκριμένη πρόταση για να μας μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους. Δεν είναι λοιπόν μία ακόμα πρόταση προς εφαρμογή, αλλά στρώνεται το έδαφος για ένα πιο μαύρο εργασιακό μέλλον.

Εδώ και πολλά χρόνια το πρόβλημα ήταν εμφανές με την ανασφάλιστη εργασία, τα ελαστικά ωράρια και τους εξευτελιστικούς μισθούς. Η πρόταση αυτή πάει να βάλει φρένο στις παρανομίες αυτές, καταργώντας ουσιαστικά το νόμο και αφήνοντας τους νέους έρμαια των επιχειρήσεων και των εργοδοτών.

Αυτή η επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα μας δεν αφορά μόνο το δικαίωμα στην εργασία, αλλά αμφισβητεί το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή. Αυτό το σύστημα δεν έδωσε ποτέ κανένα δικαίωμα, σε κανέναν, παρά μόνο σε αυτούς που το εξυπηρετούν. Τα δικαιώματά μας είναι κατεκτημένα με αγώνες και θυσίες και δε θα αφήσουμε κανέναν να τα καταργήσει.


  • Να μην αφήσουμε το μέλλον μας στα χέρια τους!
  • Το μέλλον στους λαϊκούς αγώνες!
  • Εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!
  • Κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
  • Κανένας υποχρεωτικά μετανάστης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου