Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Επικοινωνιακή αντεπίθεση στο #BoyCoke από την Coca Cola 3E

Σε εξέλιξη βρίσκεται επικοινωνιακή αντεπίθεση της Coca Cola 3E στη προσπάθειά της να "γυρίσει" την εικόνα που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές από την καμπάνια των εργαζομένων για το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της εταιρείας.
Από τη Δευτέρα το απόγευμα εμφανίζονται σε ειδησεογραφικά πόρταλ πανομοιότυπα "ρεπορτάζ" που είναι εμφανές ότι προέρχονται από σχετική ανακοίνωσή της εταιρεία "δεμένη" με τις απαραίτητες εικόνες, τα γραφικά και "στημένη" σαν ρεπορτάζ.
"Η κορυφαία εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών είναι «Εδώ, Μαζί» με όλους τους Έλληνες, συνεχίζοντας και το 2014 τις επενδύσεις και τη σημαντική συμβολή της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία" ξεκινάει το ρεπορτάζ ενώ λίγο παρακάτω συμπληρώνεται και με τα κατάλληλα γραφικά.


"Από το 2012 μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει επενδύσει στην ελληνική αγορά 275 εκατ. ευρώ και έχει συνεισφέρει σε φόρους στο ελληνικό κράτος 258,8 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει αποδώσει στο κράτος 1 δισ. ευρώ μέσω κρατικών και εργοδοτικών εισφορών. Συνολικά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον υποστηρίζει 30.000 άμεσες ή έμμεσες θέσεις εργασίας. Σήμερα η εταιρεία αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές των τοπικών οικονομιών και της περιφέρειας" συνεχίζει το "ρεπορτάζ".
Την άποψη όμως πως δεν πρόκειται για ρεπορτάζ αλλά για κείμενο βγαλμένο από τα γραφεία διαφήμισης και μάρκετινγκ της εταιρείας ενισχύει η παντελής έλλειψη αναφορών στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 247 ημέρες με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου που έχει ξεκινήσει τη μεγάλη καμπάνια "Έλα στη θέση τους". Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την επιστροφή τους στην εργασία.
Απέναντι στην εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει με επικοινωνιακά τερτίπια η εταιρεία υπάρχει και η εικόνα που μεταφέρουν τα εργατικά συνδικάτα.
"Η πολυεθνική Κόκα Κόλα έχει κλείσει τις μονάδες στο Μεσολόγγι, στη Ρόδο, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα , ενώ έχει μειώσει θέσεις εργασίας και στον Βόλο με σαφή πρόθεση να συρρικνώσει την απασχόληση ακόμη περισσότερο και στο εκεί εργοστάσιο" αναφέρει στη τελευταία του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η καμπάνια υποστήριξης των εργαζομένων. "Η επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε με τεράστια κερδοφορία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μετά το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων σε όλη τη χώρα, τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία και άλλων δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας, τώρα προχωράει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη απαξίωση των εργοστασίων της στη χώρα μας" αναφέρει.
"Χωρίς κανένα αίσθημα εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, η COCA COLA 3Ε, έχει προχωρήσει σε κλείσιμο κρίσιμων τοπικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, διακοπή δραστηριοτήτων, περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη ένταση εταιρίας και εργαζομένων. Οι αποφάσεις αυτές έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους" προσθέτει.

Κ.Μ. 

*Η φωτογραφία από την σελίδα των εργαζομένων στο facebook

www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου