Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ!


Σε μεγάλες αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ από την 1η Οκτωβρίου προχωρά η κυβέρνηση, έπειτα από συμφωνία των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών με τον ΟΑΣΘ και 3 χρόνια μετά από τις προηγούμενες.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπό τις εντολές της ΤΡΟΪΚΑ, σπεύδει να καταργήσει όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων, πιστή σε αυτή τη γραμμή, προχωρά σε νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων των λεωφορείων στην πόλη μας. Είναι ολοένα και πιο φανερό πως προσπαθούν να αποδείξουν καθημερινά πόσο χρήσιμοι είναι για το κεφάλαιο και τα ξένα αφεντικά τους.
Μέσα στο κλίμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του κλεισίματος εργοστασίων και της μεταφοράς τους στο εξωτερικό, των απολύσεων, του κλεισίματος νοσοκομείων, της κατακόρυφης αύξησης της ανεργίας, της κατάργησης της σταθερής δουλειάς, των 3.000.000 ανασφάλιστων, οι νέες αυξήσεις στον ΟΑΣΘ θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα πολλών φτωχών λαϊκών οικογενειών, χτυπώντας έτσι ξεκάθαρα και το δικαίωμα στη μετακίνηση. Και όλα αυτά μέσα σε μια περίοδο που η υπερφορολόγηση (βλ.ΕΝΦΙΑ) συνεχώς αυξάνεται και όλοι μας περιμένουμε τα νέα «ραβασάκια» της εφορίας.

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία για την μετακίνησή τους στη δουλειά, βλέποντας παράλληλα το μερακάματο να μειώνεται. Πολλοί είναι οι άνεργοι που μετακινούνται αποκλειστικά και μόνο με τον ΟΑΣΘ μιας και το να έχεις αυτοκίνητο όντας άνεργος είναι αδιανόητο (άρα δεν υπάρχει άλλη επιλογή, μόνο λεωφορείο). Πολλοί και οι συνταξιούχοι που για τις καθημερινές επισκέψεις σε γιατρούς κλπ. χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες, ενώ η σύνταξη κάθε μήνα όλο και πετσοκόβεται.
Συγκεκριμένα, τα νέα κόμιστρα διαμορφώνονται ως εξής:
- Το απλό εισιτήριο μονής μετακίνησης αυξάνεται από 0,80 ευρώ σε 1 ευρώ (το μειωμένο αυξάνεται από 0,40 σε 0,50 ευρώ), ακριβαίνει δηλαδή κατά 20%.
- Το εισιτήριο των δύο μετακινήσεων αυξάνεται από 0,90 ευρώ σε 1,20 ευρώ (το μειωμένο από 0,50 ευρώ σε 0,60 ευρώ), ενώ η χρονική του διάρκεια μειώνεται από 90 σε 70 λεπτά της ώρας.
- Οι γραμμές των εννέα δήμων της επαρχείας Λαγκαδά θα έχουν εισιτήριο 2 ευρώ (1 ευρώ το μειωμένο).
- Το εισιτήριο της γραμμής 78 ορίζεται στα 2 ευρώ (1 ευρώ το μειωμένο).

Ως νέοι άνεργοι και εργαζόμενοι απαιτούμε να μην γίνει καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων και ειδικά για τους ανέργους να υπάρχει πρόνοια για δωρεάν μετακινήσεις. Δεν αναζητούμε σωτήρες. Ούτε ελεημοσύνη και παρηγοριά. Ξέρουμε ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας και μόνο εμείς μαζικά και αγωνιστικά μπορούμε να τους σταματήσουμε. Γιατί δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! Να παλέψουμε για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη μετακίνηση, εργαζόμενοι, άνεργοι και ανασφάλιστοι, νεολαία και συνταξιούχοι, όλοι μαζί ενωμένοι.
Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, καλεί όλους όσους διαφωνούν με τις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, σε συγκέντρωση-συζήτηση, στην πλατεία του Ευόσμου, την Τρίτη 30/9, στις 19.00, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί πώς θα μπορέσουμε να τις αποτρέψουμε.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ!
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!
e-mail: neoiergazomenoi.anergoi@hotmail.gr / τηλ. επικοινωνίας: 6978299563



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου