Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Δεν αναθέτουμε, παλεύουμε για τα δικαιώματά μας!

Για περισσότερο από ένα χρόνο οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι απεργοί της κοκα-κολα, βρίσκονται στο δρόμο. Αγωνίζονται υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη δουλειά. Δείχνουν το δρόμο διεκδικώντας τη ζωή τους, κοντράροντας τις επιλογές του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού.
Αποτελούν σημείο αναφοράς για το κίνημα, σε μια δύσκολη περίοδο, που χαρακτηρίζεται από τη λογική της ανάθεσης και από αναμονή. Όμως, ο λαός και η νεολαία, που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, δεν μπορούν να αναθέσουν την υπόθεσή τους στα χέρια άλλων, επίδοξων εκφραστών και διαπραγματευτών. Η ζωή μας δεν είναι επίδικο διαπραγμάτευσης. Η αντίσταση και όχι η αναμονή είναι ο δρόμος που επιλέγουμε και καλούμε τη νεολαία να κάνει το ίδιο. Με τα ποσοστά της ανεργίας να είναι αυτά που είναι, με τις μοναδικές διεξόδους που μας προτείνει το σύστημα να είναι η ανακύκλωση ανέργων μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης του ΕΣΠΑ και η μετανάστευση, εμείς επιλέγουμε άλλο δρόμο. Το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας είναι εδώ και παραμένουν. 
Οι απαντήσεις βρίσκονται μόνο στους αγώνες μας και όχι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ επίδοξων σωτήρων. 
Συγκρουόμαστε με την αβεβαιότητα και τις «ευκαιρίες πείνας», οργανώνοντας την πάλη μας.
Στηρίζουμε τα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού, είμαστε στο πλευρό των απολυμένων και απεργών που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Στηρίζουμε το κέντρο αγώνα των απολυμένων στην Αριστοτέλους, ενάντια στις μεθοδεύσεις και την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής.

Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου