Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής


 Δεν έχουν περάσει ακόμα ούτε 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις λαϊκές κινητοποιήσεις που την ακολούθησαν και η νεοναζιστική συμμορία συνεχίζει να προκαλεί. Η βεβήλωση του μνημείου του αντιφασίστα αγωνιστή, οι αλαζονικές δηλώσεις και το ύφος του νταή που δεν μπορεί να τον πειράξει κανείς, το να μην παρίστανται στις δίκες που είναι κατηγορούμενοι και η εγκληματική τους δράση που συνεχίζεται, δεν μπορούν παρά να εξοργίζουν κάθε προοδευτικό,δημοκράτη και αντιφασίστα άνθρωπο στη χώρα.

Το μόρφωμα αυτό, που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας μια ρητορεία μίσους, μισαλλοδοξίας και βίας, σε συνδυασμό με λαϊκίστικες κορώνες, είναι η πιο μαύρη, αντιδραστική και επιθετική μορφή αυτού του συστήματος, που συνδέεται άμεσα με τη νύχτα, τη μαφία και το μπραβιλίκι.

Ολόκληρο το πολιτικό του πλαίσιο, ενισχύθηκε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα κόμματα εξουσίας, πλάιστα μεγάλα ντόπια και ξένα αφεντικά, την αστική τάξη και τους Ιμπεριαλιστές "προστάτες". Ο αντιμεταναστευτικός παροξυσμός και η τρομοϋστερία που καλλιεργούνταν για χρόνια και άφηνε στο απυρόβλητο τις επεμβάσεις των Δυτικών Ιμπεριαλιστών στην περιοχή των Βαλκανίων και κύρια της Μέσης Ανατολής, άνοιξε το δρόμο στις φασιστικές λογικές και πρακτικές. Λες και όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, έρχονται από τόσο μακριά για να μας βλάψουν και δεν εξαναγκάστηκαν από τους πολέμους, την φτώχεια και την ανέχεια. Μ' αυτό τον τρόπο, διχάζει το λαό, αποπροσανατολίζει από τους πραγματικούς εχθρούς και υπαίτιους, που είναι κοινοί για Έλληνες και ξένους εργαζόμενους.

Βασικό ρόλο στην αντίληψη και τη φρασεολογία των φασιστοειδών, παίζει και η πολεμική απέναντι σε κάθε μορφή λαϊκής οργάνωσης, ελευθερίας και αγώνα του λαού και των εργαζόμενων. Πάλι, σαν μαντρόσκυλο που κάνει τη βρωμοδουλειά για την αντίδραση, το μεγάλο κεφάλαιο και τους προστάτες του, στάθηκε ενάντια σε κινητοποιήσεις εργαζομένων, όπως των εργολαβικών του ΑΠΘ, των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΕΡΤ, ενάντια στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και την λεηλασία της περιοχής τους. Ψήφισε φοροελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές, προώθησε την πτώση του μεροκάματου, έστησε εργοδοτικά σωματεία που δεν έχουν δικαίωμα απεργίας και είναι έρμαια του αφεντικού, χτύπησε αγωνιστές εργάτες και γενικά λασπολογεί και επιτίθεται σε κάθε τι συλλογικό και οργανωμένο (συλλόγους,σωματεία) που διεκδικεί και αγωνίζεται κόντρα στα αφεντικά και την πολιτική του συστήματος.

Μιλάνε για την φυλή και το αίμα, λες και ο απλός εργαζόμενος, ο άνεργος, ο βιοπαλαιστής, είναι ίδιος με τους καναλάρχες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, απλά επειδή είναι Έλληνες. Θέλουν να θολώσουν τα νερά, να τσακίσουν κάθε εργατική και λαϊκή αντίδραση, να εξισώσουν τους εκμεταλλευτές με τους εκμεταλλευόμενους. Θέλουν να φιμώσουν κάθε άνθρωπο που αντιδρά, κάθε
φωνή που αμφισβητεί και αντιστέκεται.

Όλα αυτά, τα παρουσιάζει με έναν λαϊκίστικο μανδύα, ενάντια στους πολιτικούς και τα κανάλια,ενάντια δηλαδή σε όσους την ανέθρεψαν. Η χρυσή αυγή, βρήκε την ευκαιρία εν μέσω κρίσης και πολιτικής ρευστότητας και προσπάθησε να ξεπεράσει τα αφεντικά της. Δάγκωσε το χέρι που την μεγάλωσε και γι' αυτό κυνηγήθηκε. Η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το σύστημα προσπάθησαν να την ξαναφέρουν στο ρόλο του μαντρόσκυλου, που πήγε να ξεπεράσει σηκώνοντας κεφάλι.

Για το λαό όμως, για όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, για την εργατική τάξη και τους μετανάστες, η χρυσή αυγή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Είναι αυτή που διευκολύνει το κράτος και το σύστημα να ανοίξουν ζητήματα που δεν θα μπορούσαν με τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις. Όπως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων και την περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι αυτή που βοηθάει στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, πράγμα απαραίτητο για να προωθηθούν τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ούτε θέλει ούτε και μπορεί να συγκρουστεί με αυτά. Συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της, μένει πιστή στην εξάρτηση και την υποτέλεια, ετοιμάζει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων και προχωράει την επίθεση στο λαό και την εργατική τάξη. Δεν έχει την πολιτική βούληση να τιμωρήσει τους φασίστες - δολοφόνους και διεξάγει μια δίκη παρωδία, όπου οι κύριοι υπαίτιοι έχουν αποφυλακιστεί παράνομα και απουσιάζουν προκλητικά από το δικαστήριο. Ακόμη και το μέρος που αυτή διεξάγεται, όπως και η παράλληλη δίκη για την "Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς" , εγείρει ερωτήματα και θυμίζει την αντιδραστική θεωρία των 2 άκρων.

Ο λαός και η νεολαία, δεν έχει άλλο δρόμο, παρά αυτόν του αγώνα. Οργανωμένο, συλλογικό αγώνα
ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των ξένων Ιμπεριαλιστών, ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση και εκμετάλλευση. Αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Αγώνα για να καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και όλων των εγκλημάτων που έχει διαπράξει το ναζιστικό μόρφωμα. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε καμιά κυβέρνηση, δικαστήριο ή άλλο παράγοντα του συστήματος, ότι θα προχωρήσει στην καταδίκη τους προς όφελος τους λαού. Αυτοί κινούνται πάντα με το δικός τους συμφέρον. Μόνο η λαϊκή απαίτηση μπορεί να πετύχει μια πραγματική νίκη και στο επίπεδο της δίκης, αλλά και στο επίπεδο της συγκρότησης του λαού και της απομόνωσης των φασιστών. Γιατί ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να τσακίσει το φασισμό, να καταδείξει το ρόλο του και να τον αναγκάσει να ξαναγυρίσει στην τρύπα του.

- Να καταδικαστούν οι εγκληματίες - ναζιστές της Χρυσής Αυγής
- Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου