Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η προοπτική μας στους αγώνες και τα κινήματα






Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο, ιδιαίτερα σαν νεολαία. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες νέοι με όρεξη για ζωή, δουλειά και όνειρα για το αύριο είμαστε άνεργοι, χλιδές άλλοι δουλεύουμε με όρους εξαθλίωσης. Βλέπουμε τον μισθό  μας να συμπιέζεται όλο και πιο κάτω, μέχρι το σημείο της απλήρωτης εργασίας για να «μάθουμε την δουλειά». Δουλεύουμε χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με σπαστό ελαστικό ωράριο,  ακόμα και τις Κυριακές, για μια πληρωμή που γίνεται ανάλογα το πότε θέλει ο  εργοδότης. Όλα αυτά διαρκούν μέχρι να έρθει η απόλυση ή λήξη της σύμβασης.

Το σύστημα περιμένει να δεχτούμε αυτήν τη μοίρα, γιατί η χώρα μας και η οικονομία περνάει κρίση. Την ίδια στιγμή 500 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αύξησαν τα κέρδη τους το 2014. Παράλληλα οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ μας εκβιάζουν ωμά:  Διαρκής ληστεία μέσω του χρέους ή ανεξέλεγκτο ατύχημα και καταστροφή;


Όσο για την «αριστερή» κυβέρνηση που θα έσχιζε τα μνημόνια, παζαρεύει την νέα συμφωνία για να χτυπηθεί ξανά το λαϊκό εισόδημα. Φρόντισε από νωρίς να διακηρύξει ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Ότι  θα βρει την λύση για την χώρα σε συνεργασία με τους «εταίρους μας»: Τα κοράκια του ΔΝΤ και της ΕΕ, που στοχεύουν μόνο σε νέα μέτρα, φόρους και μειώσεις των συντάξεων  για να συνεχίσει η ροη του πλούτου προς αυτούς. 

Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχουν ορισμένα κομμάτια του λαού που επιλέγουν την οργανωμένη αντίσταση!

Για περισσότερο από ένα χρόνο οι απεργοί της Κόκα Κόλα, οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του Κρατικού θεάτρου βορίου Ελλάδος βρίσκονται στο δρόμο. Αγωνίζονται υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη δουλειά. Δείχνουν το δρόμο διεκδικώντας τη ζωή τους, κοντράροντας τις επιλογές του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού.  Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής παλεύουν ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Eνάντια στην El Dorado Gold τον Μπόμπολα, την αστυνομία, τα δικαστήρια και τους τραμπούκους της εταιρίας. Ενάντια στην εκμετάλλευση του τόπου τους σαν αποικία.

Να παλέψουμε μαζί με τον λαό και τα πρωτοπόρα κινήματα!

Μπορεί αυτή τη στιγμή να κυριαρχεί η αναμονή, ο φόβος, η αίσθηση ότι η κατάσταση θα γίνει καλύτερη επειδή άλλαξε η κυβέρνηση. Τα προβλήματα και οι ανάγκες μας όμως είναι εδώ. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια δεν μπορούμε παρά να αγωνιστούμε! Να συναντηθούμε με όσους έχουν κοινά προβλήματα και ανάγκες με εμάς, εκεί όπου ζούμε και δουλεύουμε και να οργανωθούμε σε σωματεία και επιτροπές!

· Τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας είναι εδώ και παραμένουν.

· Οι απαντήσεις βρίσκονται μόνο στους αγώνες μας και όχι στις διαπραγματεύσεις με τους ιμπεριαλιστές ΕΕ ΔΝΤ

· Στηρίζουμε τα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού, είμαστε στο πλευρό των απολυμένων και απεργών που διεκδικούν το διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου