Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, από τις εμπόλεμες περιοχές της Μ. Ανατολής, οι οποίοι αναζητούν άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες. Η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής θέσης της και της συμμετοχής στα σύμφωνα της ΕΕ, δέχεται καθημερινά χιλιάδες από αυτούς. Οι πρόσφυγες αρχικά βρίσκονται αντιμέτωποι με διάφορους «καλοθελητές» (δουλέμπορους κτλ) , τα μανιασμένα νερά του Αιγαίου,  τους φράχτες (Έβρος, Ουγγαρία κτλ). Κι όσοι είναι στους «τυχερούς», που καταφέρουν να φτάσουν στις χώρες «υποδοχής» τους, συναντούν τη  βίαιη καταστολή και τον εξευτελισμό από τα κράτη, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  και την καπιταλιστική υπερεκμετάλλευση.

                Υπαίτιοι για την κατάσταση αυτή, είναι οι ίδιοι που προκαλούν του πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, οι ιμπεριαλιστές (κυρίως ΗΠΑ και Ευρωπαίοι) και τα ντόπια στηρίγματά τους. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα είναι οι ίδιοι που βομβαρδίζουν λαούς, στο όνομα της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωματων.  Και  έπειτα κάνουν συνόδους επί συνόδων για να βρουν τον τρόπο να «βοηθήσουν» όσους πρόσφυγες κρίνουν ότι θα είναι χρήσιμοι και πλήρως εκμεταλλεύσιμοι για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Από κοντά οι διάφοροι αστοί «φιλάνθρωποι», οι ΜΚΟ και η εκκλησία μας καλούν σε μια ρηχή-φιλανθρωπική συμπαράσταση, προσπαθώντας να αποκρύψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους (αφού πολλές φορές χρηματοδοτούνται από τους ίδιους). Μαζί τους και τα ΜΜΕ, με τη συνεχή  παραπληροφόρηση  σπέρνουν την ξενοφοβία και τον τρόμο. Και  όπου δεν εφαρμόζεται η λογική του καρότου, έρχεται το μαστίγιο με τους νεοναζί της χρυσής αυγής, και των ομοίων ευρωπαϊκών κομμάτων, πάντα «πρόθυμους» να προστατέψουν τα συμφέροντα των αφεντικών, χτυπώντας  πρόσφυγες, μετανάστες καθώς και όποιον παλεύει για τα δικαιώματά του.  
                Ο πόλεμος στη Συρία δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Ο μύθος της ειρηνικής «παγκοσμιοποίησης» έχει καταρρεύσει εδώ και χρόνια με τις ανοιχτές επεμβάσεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή (Ιράκ, Αφγανιστάν). Πιο πρόσφατα, στη Συρία, και στην Ουκρανία συγκρούονται ΗΠΑ και Ρωσία, με «δημοκρατικό», θρησκευτικό ή ιδεολογικό μανδύα, ανάλογα όπως τους βολεύει την κάθε φορά. Σε αυτή την κατάσταση οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν τους δυτικούς ιμπεριαλιστές παραχωρώντας παλιές και νέες βάσεις (δηλώσεις Καμμένου), εναέριο χώρο κτλ. Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς τι μας επιφυλάσσουν αν τυχόν γενικευτεί και γιγαντωθεί η σύγκρουση των ιμπεριαλιστών που ρίχνουν τους λαούς σε πολέμους μόνο για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη τους.
                Τα προβλήματα του λαού στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαφορετικά σε τελική ανάλυση. Παρακολουθούμε εδώ και μήνες τον Α. Τσίπρα, πιστό στην εφαρμογή των μνημονίων, να ταξιδεύει στα συνέδρια των επενδυτών για να υπηρετήσει τον κοινό εχθρό των λαών.  Τα ντόπια και ξένα αφεντικά (ΗΠΑ ΕΕ) που δε διστάζουν να παίρνουν ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα και να ματοκυλούν λαούς. Σαν νεολαία είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση σε όσα ήρθαν και μένουν να ‘ρθουν! Γιατί είμαστε εμείς που βιώνουμε την ανεργία, την εντεινόμενη εκμετάλλευση και την φτωχοποίηση. Είμαστε εμείς που μας καταδικάζουν στην μετανάστευση. Είμαστε εμείς που θα κληθούμε να πολεμήσουμε για τα δικά τους συμφέροντα.  Για τη γενιά μας η ελπίδα βρίσκεται στην συμμετοχή στο κίνημα, στους ταξικούς αγώνες ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και στην διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών! Για αυτό απαιτούμε:

·         Ασφαλής μεταφορά, τροφή, στέγη, περίθαλψη, διερμηνείς, δικηγόροι και χαρτιά για όλους τους πρόσφυγες
·         Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
·         Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους. Έξω οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου!
·         Κάτω τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ
Kάθε Πέμπτη στις 20:00, κάθε Σάββατο στις 12:00
Στέκι Σφεντόνα, Μακρυγιάννη 17 
http://steki-sfentona.blogspot.gr/ Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977194504

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου