Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Είναι έγκλημα να είσαι άνεργος!

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή αποφάσισε να επιβάλει το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε έναν άνεργο επιβάτη του ΟΑΣΘ, επειδή δεν είχε εισιτήριο, παρόλο που ο ίδιος επέδειξε την κάρτα ανεργίας. Να σημειωθεί πως το κατηγορητήριο εναντίον του ανέργου δεν αφορούσε κάποιου είδους βίαιη ή απρεπή συμπεριφορά, μιας και όλοι οι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας) βεβαίωσαν πως η συμπεριφορά του δεν ήταν επιλήψιμη. Οι κατηγορίες βασίστηκαν στα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, καθώς ο συγκεκριμένος επιβάτης είχε το «θράσος» να μηνύσει τους ελεγκτές για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση.

Αυτό μας δείχνει πως η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ήταν αποφασισμένη εξαρχής να τιμωρήσει τον άνεργο επιβάτη, δίνοντας ένα παράδειγμα σε όλους τους υπόλοιπους.

Η απόφαση αυτή έρχεται τη στιγμή που προετοιμάζονται για νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, που ελεγκτές-τραμπούκοι (βλ. «Ομάδα Υποστήριξης και Ελέγχου Επιβατών») δοκιμάζονται πιλοτικά στα μεγάλα λεωφορεία του ΟΑΣΘ τρομοκρατώντας τους επιβάτες ή βάζοντάς τους στη λογική της ρουφιανιάς, την ώρα που ο ΟΑΣΘ αρνείται τη χρηματοδότηση της μετακίνησης των ανέργων και τα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από πλευράς ελεγκτών πληθαίνουν μέρα με τη μέρα με αποκορύφωμα πάντα την τραγική δολοφονία του μαθητή Θανάση Καρναούτη στο Περιστέρι.

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι και υποταχτικά να δεχθούμε τη βάρβαρη καθημερινότητα στην οποία μας οδήγησαν και το ακόμα πιο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Μας θέλουν δέσμιους της μιζέριας και της ξεφτίλας. Να ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη μας, γιατί δεν έχουμε 1€ να βγάλουμε εισιτήριο, γιατί δεν έχουμε δουλειά. Να μη διεκδικούμε το δίκιο μας, μη τυχόν κι αυτό γυρίσει εναντίον μας. Να μην αντιστεκόμαστε. Να μην παλεύουμε ούτε για το πιο μικρό και καθημερινό, γιατί έτσι θα μάθουμε να  παλεύουμε και για τα πιο μεγάλα, για δουλειά, αξιοπρέπεια, ειρήνη, ελευθερία…

Μόνο που δε μας μένει άλλος δρόμος. Τα σχέδιά τους δε μας χωρούν… Μας πνίγουν, μας δολοφονούν! Έχουμε άλλα, ΔΙΚΑ ΜΑΣ σχέδια και όνειρα. Και γι’ αυτά θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Θα οργανωθούμε, θα βρούμε το διπλανό μας και ΜΑΖΙ θα παλέψουμε, θα ματώσουμε, μα στο τέλος θα νικήσουμε!

10/11/2015

Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων

pnea.thess@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου