Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Με επιτυχία διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον ιμπεριαλισμό και την προσφυγιά!

Το Σάββατο 28/11 πραγματοποιήθηκε από την πρωτοβουλία νέων εργαζομένων και ανέργων ημέρα εκδηλώσεων για τον ιμπεριαλισμό  και την προσφυγιά. Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε τα ζητήματα αυτά που θεωρούμε ότι είναι επίκαιρα και αναγκαία όσο ποτέ.
Αρχικά έγινε προβολή παρουσίασης- βίντεο με περιεχόμενο τις επεμβάσεις- πολέμους που έχουν κάνει οι ιμπεριαλιστές τα τελευταία χρόνια ανά τον κόσμο και τα κύματα προσφύγων που έχουν προκαλέσει. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με θέμα «οι εξελίξεις στην Μ.Ανατολή, το προσφυγικό κύμα και η αναγκαιότητα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης». Από την εισήγηση έγινε μια εκτενής αναφορά στους πολέμους  και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, για το πως οι ιμπεριαλιστές δημιούργησαν την κατάσταση σε  αυτήν την περιοχή ώστε να μπορούν να την εκμεταλλευτούν με βάση τις δικές τους επιδιώξεις  και ποιοι είναι οι στόχοι τους από εδώ και πέρα. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από μέλη της πρωτοβουλίας και όχι μόνο. Απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα της φασιστικοποίησης και το κλίμα τρόμου που δημιουργείται στις χώρες κυρίως της Ευρώπης.





Μετά το τέλος της συζήτησης ακολούθησε γλέντι με το μουσικό σχήμα «mess  στον τεκέ» έτσι ώστε να μαζευτούν χρήματα για την  οικονομική ενίσχυση των προσφύγων.


Ήταν μια πρώτη οργανωμένη κίνηση από μεριάς μας για την ανάδειξη του ζητήματος και πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου