Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

7 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και το μεγαλειώδη ξεσηκωμό της νεολαίας!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που ο ειδικός φρουρός Κορκονέας  πυροβόλησε και σκότωσε τον δεκαπεντάχρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Η δολοφονία αυτή στάθηκε αφορμή για τον ξεσηκωμό χιλιάδων κόσμου ενάντια στην κρατική καταστολή και την φασιστικοποίηση. Η οργή και ο αυθορμητισμός ήταν από τα κύρια χαρακτηριστικά της κίνησης αυτής. Ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν πολύ και κατήγγειλαν  το κύριο αίτιο ήταν:
οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή.. είναι του συστήματος η πολιτική!
      Το σύστημα που μας καταδικάζει στη φτώχια, την ανεργία και την ανέχεια. Tο σύστημα που οδηγεί στην απελπισία και την αυτοκτονία, που καταστέλλει άγρια όποιον αγώνα ξεσπά, που τρομοκρατεί, που συνεχίζει να δολοφονεί, που βομβαρδίζει λαούς, που επιτίθεται σε όλα τα δικαιώματα, που έχει φτάσει να αμφισβητεί το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή. Το σύστημα αυτό έχει όνομα. Είναι ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός
     Οι ιμπεριαλιστές πουλάνε προστασία στους λαούς, με πρόσχημα την τρομοκρατία που οι  ίδιοι προκαλούν.Οι πολιτικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα χτυπιούνται εντός και εκτός των ιμπεριαλιστικών κρατών. Στις ΗΠΑ αφροαμερικάνοι δολοφονούνται εν ψυχρώ από την αστυνομία. Οι πορείες και οι διαμαρτυρίες που ξεσπούν καταστέλλονται άγρια. Στη Γαλλία έχει επιβληθεί απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας, οι δυνάμεις καταστολής ενισχύονται και θωρακίζονται. Οι τρομονόμοι μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Φοβούνται την οργάνωση και την πάλη των λαών και προσπαθούν καλλιεργώντας τον φόβο και το αίσθημα της ανημπόριας  να μας πείσουν ότι το σύστημα αυτό είναι μονόδρομος.
     Έτσι και το 2008 προσπάθησαν να πνίξουν τον αγώνα της νεολαίας, πριν προλάβει να οργανωθεί και να διεκδικήσει παραπέρα .Για να μπορούν σήμερα να διαλύουν την παιδεία,  με ελλείψεις σε  βιβλία και σε καθηγητές, να εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, να φτιάχνουν τη γενιά χωρίς δικαιώματα. Θέλουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε τυχεροί με μισθό 300 ευρώ ή άχρηστοι στην ανεργία, χωρίς πρόσβαση σε περίθαλψη και χωρίς όνειρα για καλύτερη ζωή.
     Κόντρα στις λογικές που θέλουν τον αγώνα υπόθεση λίγων και εκλεκτών που εξαντλούν το αγωνιστικό τους δυναμικό στο σπάσιμο μιας βιτρίνας και στο κυνηγητό με τους μπάτσους. Λογικές που είναι καταδικασμένες σε συντριπτικές ήττες, απέναντι στο πάνοπλο και οργανωμένο σύστημα, που εν τέλει απογοητεύουν, φοβίζουν και στέλνουν τον κόσμο στη θέση του παθητικού θεατή.
      Στο δρόμο να κάνουμε το συναίσθημα συνείδηση, τον αυθορμητισμό οργανωμένη πάλη ενάντια σ’  ό,τι μας κλέβει τη ζωή, σ' ό,τι μας την κάνει αβίωτη

               ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12ΠΜ ΚΑΜΑΡΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
 pnea.thess@gmail.com , pnea-thess.blogspot.gr, 6978299563

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου