Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ;

Τα τελευταία χρόνια , αλλά ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες όπου και να στρέψουμε το βλέμμα μας η φρίκη του πολέμου είναι εκεί. Στην τηλεόραση, στο ιντερνέτ, στις πόλεις, στα χωριά μας, δίπλα μας. Άνθρωποι θύματα του πολέμου με λίγες αποσκευές στους ώμους προχωράνε, κάνουν χιλιόμετρα προσπαθώντας να βρουν τί????? Απλά ένα καλύτερο αύριο, να σωθούν, να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.

Ευτυχώς, παρόλο που καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες,  το μάτι μας δεν συνήθισε τη φρίκη και τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών,  Αμερικάνων, Ευρωπαίων και Ρώσων, των φονιάδων των λαών. Δεν πιστέψαμε τα παραμύθια τους, πως δήθεν προσπαθούν να σώσουν χώρες και λαούς από τους τρομοκράτες. Ακούσαμε τις ιστορίες των παππούδων μας,  για τους δικούς τους ξεριζωμούς, για τους πολέμους που έζησαν, την πείνα, την φτώχεια. Αλλά και εμείς είδαμε την ¨ασφάλεια¨ που προσφέρουν στους λαούς. Τους  είδαμε στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία και τώρα στη Συρία.

Δυστυχώς δεν μιλάμε για κάποιο, επιτραπέζιο παιχνίδι αλλά για την αληθινή ζωή. Οι ιμπεριαλιστές, οι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών ¨παίζουν¨ με  τα όπλα για τα συμφέροντα τους και το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Οι ζωές μας δεν τους αφορούν γι΄ αυτούς είμαστε παράπλευρες απώλειες, αριθμοί.

Ακριβώς όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν έμεινε έξω από όλο αυτό. Εξαρτημένη από τα αφεντικά της, τους τα έχει παραχωρήσει όλα. Όντας η χώρα μας γεωγραφικά δίπλα στην περιοχή που φλέγεται τους ήταν απαραίτητη. Τους έδωσαν έδαφος για βομβαρδισμούς, δέχτηκαν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δίνουν και νέες βάσεις, φτιάχνουν φυλακές-στρατόπεδα για τους πρόσφυγες .

Βέβαια, ενώ τα έχουν παραχωρήσει όλα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την μεγαλειώδη αλληλεγγύη που δείχνει ο λαός μας για να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες. Όσο οι λαοί δεν υποδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους , αυτοί θα δρουν ανενόχλητα. Ο λαός μας από το υστέρημα του προσπαθεί να βοηθήσει . Για πόσο όμως?? Όταν το κράτος είναι πραγματικά απών και το μόνο που ¨προσφέρει¨ σε αυτούς τους ανθρώπους είναι φυλακές και στρατόπεδα???

Σαν νέα γενιά πιστεύουμε πως με τους πρόσφυγες μας ενώνουν πάρα πολλά. Είμαστε και εμείς θύματα των ίδιων ιμπεριαλιστικών πολιτικών και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Μπορεί ακόμη να μην ζούμε μέσα στα σπίτια μας τις βόμβες , αλλά  οι εχθροί είναι κοινοί. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να καταστρέψουν και τις δικές μας ζωές. Είναι οι ίδιοι που μας θέλουν άνεργους ή να δουλεύουμε σαν δούλοι, που οδηγούν πολλούς από εμάς στην μετανάστευση, που μας εξαθλιώνουν, που καταστρέφουν τα όνειρα και το αύριο μας.

Η πραγματική αλληλεγγύη που μπορούμε να δείξουμε προς τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων είναι να βγούμε και να φωνάξουμε όλοι να σταματήσει ο πόλεμος. Αν και προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν κατά διαστήματα με δήθεν εκεχειρίες και διαβουλεύσεις, σύμφωνα με τα δικά τους πάλι στοιχεία όλο αυτό θα διαρκέσει χρόνια. Αν πραγματικά δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος να βάλει φραγμό στα σχέδια τους τίποτα δεν τους σταματά , αυτό έχει δείξει η ιστορία.

Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων - Ανέργων θα βάλει όλες της τις δυνάμεις σε αυτόν τον δρόμο. Στο να μπει τέλος στη θηριωδία. Τέλος στα εγκλήματα τους. Να  δημιουργηθεί ένα μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Δεν θα περιμένουμε να δούμε από την τηλεόραση την συνέχεια του έργου τους. Το δικό τους έργο το ξέρουμε. Εμείς θα πάμε να μιλήσουμε με τον κόσμο, να ενώσουμε τις φωνές μας, να γίνουμε πολλοί για να φωνάξουμε «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ». Για να μη γίνουμε και εμείς πρόσφυγες. Για να γυρίσουν οι πρόσφυγες στη πατρίδα τους. Για να αρχίσουν να «σβήνουν» από τα μάτια μας οι εικόνες των βομβαρδισμένων σπιτιών, των ξεριζωμένων ανθρώπων, των  κομματιασμένων χωρών.


Γι’ αυτό και η Πρωτοβουλία νέων εργαζομένων και ανέργων συμμετέχει στις παρεμβάσεις που έχει ορίσει η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ στα πλαίσια της πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής- αντιπολεμικής καμπάνιας, κάνοντας ταυτόχρονα και δικές της παρεμβάσεις σε διάφορα στέκια νεολαίας.
Γι’ αυτό και θα συμμετέχουμε την Κυριακή 20 Μάρτη, 18:00 στο ΕΚΘ στην εκδήλωση συζήτηση της Λαϊκής Αντίστασης με θέμα : O ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή και η ανάγκη για κοινό μέτωπο των λαών.



Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου