Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων και η Ταξική Πορεία καλούν τον λαό και τη νεολαία να  συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 24/4, στις 12:00, στη γωνία Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις χτυπούν ένα ακόμη δικαίωμα του εργαζόμενου λαού. Δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και δεν το χάρισε κανείς και ποτέ. Με πρόφαση τις γιορτές  θέλουν να  νομιμοποιήσουν  μια ακόμη αντιλαϊκή τους απόφαση. Από κοντά και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων , όπου με  μεγάλες προσφορές εκμεταλλεύονται την κατάσταση και πιέζουν τους εργαζόμενους τους. 

Την στιγμή που η επίσημη ανεργία βρίσκεται στο 25% και η ανεργία στους νέους αγγίζει το 49% , το ζήτημα δεν είναι η δουλειά την Κυριακή. Δεν μας λείπουν οι δουλειές τις αργίες και τις Κυριακές, θέλουμε δουλειές τις καθημερινές. Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους. Πρέπει να υπερασπιστούμε κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Θέλουν να μας εκμεταλλεύονται όποτε και για όσο θέλουν αυτοί. Να κατέβουμε στο δρόμο στο πλευρό των εργαζομένων που θα αναγκαστούν να δουλέψουν για ακόμη μια  Κυριακή. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, το δικαίωμα μας να ζούμε από αυτήν, το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος να ξεκουράζεται, να ζει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου