Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα...


Από το καλοκαίρι όπου τα κύματα των προσφύγων καταφθάνουν με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ελληνικός λαός έδειξε για ακόμα μία φορά πώς συμπεριφέρεται σε ανθρώπους που βιώνουν τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά για το λαό μας που δείχνει τη συμπαράστασή του στα θύματα του ιμπεριαλισμού. Έδειξε την αλληλεγγύη του στο λαό τη Γιουγκοσλαβίας, στους λαούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Λειτούργησε και λειτουργεί αγνά σαν ένας λαός που γνωρίζει τη σημαίνει ξεριζωμός, γνωρίζει τι σημαίνει ιμπεριαλιστική επέμβαση στον τόπο του. Γνωρίζει όμως ταυτόχρονα και τι σημαίνει αλληλεγγύη όταν είσαι ξεριζωμένος (η αλληλεγγύη που έδειξαν οι ανατολικές χώρες στους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές αλληλεγγύης μεταξύ των λαών). Είδαμε λοιπόν τον ελληνικό λαό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και να βοηθά τους πρόσφυγες από το υστέρημά του.
Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση εναρμονίζεται πλήρως με τους ενόχους για την ισοπέδωση της Συρίας ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ. Στήνει σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και περιφρουρεί τα ευρωπαϊκά σύνορα με το κόστος των χιλιάδων πνιγμένων προσφύγων. Συμμετέχει κανονικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Συρία δίνοντας ελευθερία κινήσεων στο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Ο λαός μας ωστόσο δεν συμπλέει με την κυβέρνηση. Τόσο σε σχέση με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών όσο και σε σχέση με τη “αντιμετώπιση” των προσφύγων. Οι κινήσεις αλληλεγγύης του απλού κόσμου δείχνουν έμπρακτα ότι στο μυαλό του λαού οι πρόσφυγες δεν πρέπει να ζουν φυλακισμένοι και εξαθλιωμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δεν θα πρέπει όμως να αγνοούμε ότι πέρα από την κυρίαρχη τάση υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Αυτή που πρόσφατα εμφανίστηκε με το πρόσωπο χοίρου. Οι γουρουνοκεφαλές είναι έκφραση της τάσης για φασιστικοποίηση, του ρατσιστικού ρεύματος, που εκφράζεται από ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες και αντιλήψεις. Από τη Χρυσή Αυγή η οποία μπορεί να μην έχει κάνει δυναμική την εμφάνισή της, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί από το πολιτικό τοπίο. Από τμήμα του κλήρου και ιδιαίτερα τις πιο οπισθοδρομικές σκοταδιστικές φωνές εντός της εκκλησίας. Από το Σφακιανάκη και τον κάθε Σφακιανάκη που βρίσκει χώρο έκφρασης της τηλεοπτικές εκπομπές των πολιτιστικών σκουπιδιών. Αυτή η πτυχή δεν πρέπει να αγνοείται από το κίνημα. Αν υποτιμηθεί θα επιτραπεί στους φασίστες να ενισχύσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά ενός κόσμου και να πληθύνουν το ρατσιστικό ρεύμα στην κοινωνία.

Η ενίσχυση της έκφρασης της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού, η οργάνωση και το μπόλιασμά της με αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση είναι η πραγματική απάντηση στην προσπάθεια να δηλητηριαστεί η ελληνική κοινωνία με τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.

Στο μαζικό Αντιπολεμικό- Αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα η διέξοδος για το λαό μας.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου