Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Υποτίμηση της αναγκαιότητας; Υπόκλιση στους αρνητικούς συσχετισμούς; Ή και τα δύο μαζί;

Μια σύντομη αναφορά στο δεύτερο κάλεσμα για την δημιουργία
Αντιπολεμικής - Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Νέων

Την  Τρίτη  31/5  πραγματοποιήθηκε το 2ο κάλεσμα για την δημιουργία Αντιπολεμικής - Αντιιμπεριαλιστικής επιτροπής Νέων. Έστω και καθυστερημένα η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων θέλει να ενημερώσει για την εξέλιξη αυτής της συνάντησης και για κάποια πρώτα συμπεράσματα που έβγαλε. 

Δυστυχώς, στη δεύτερη αυτή συνάντηση δεν παραβρέθηκαν η νεολαία της ΑΡΑΝ και η νεολαία της Παρέμβασης, όπου συμμετείχαν στο πρώτο κάλεσμα, διότι παρά την συνεχή προσπάθεια επικοινωνίας που έγινε από την πλευρά μας δεν υπήρξε καμία απάντηση, καμία ανταπόκριση. Στη συνάντηση, παραβρέθηκε μέλος της ΝΚΑ ο οποίος όπως μας ανέφερε μπορούσε να παραμείνει στη συνάντηση για μόλις δέκα λεπτά (!!!). Σ’ αυτά τα δέκα λεπτά ωστόσο μπόρεσε να διευκρινίσει πως από την πλευρά της η ΝΚΑ δεν μπορεί να συμμετάσχει γιατί  υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες (ποιες δεν μάθαμε μιας και δεν εξελίχθηκε η συζήτηση και πως ήταν δυνατόν μέσα στο δεκάλεπτο) αλλά και πως γι’ αυτό το ζήτημα υπάρχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα πρωτοβάθμια σωματεία!! Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση από την πλευρά της ΑΡΙΣ που επίσης παραβρέθηκε, χωρίς ωστόσο να «κλείσουν την πόρτα» σε μια επόμενη συνάντηση. 

Η  Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων δεν κατανοεί μια γενικόλογη αναφορά στις πολιτικές διαφωνίες, όταν μάλιστα αυτές δεν εκτίθενται για να συνεκτιμηθεί του κατά πόσο αυτές είναι απαγορευτικές στην δημιουργία μιας τέτοιας επιτροπής. Διότι εάν αυτές δεν υπήρχαν, δεν θα είμαστε και ξεχωριστές συλλογικότητες. Εξίσου δεν είναι κατανοητή από τη μεριά μας η αναφορά στους Φοιτητικούς Συλλόγους και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Η δράση μιας τέτοιας Επιτροπής δεν είναι αντιπαραθετική με το ξεδίπλωμα της δράσης κανενός Συλλόγου και Σωματείου, αλλά υποστηρικτική. Και αποτελεί απλά μια προσχηματική θέση για να απορριφθεί «και στα γρήγορα» η πρόταση της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζομένων και Ανέργων. Διαφορετικά, αν μια τέτοια αντίληψη ήταν σωστή, αυτό θα αναιρούσε αυτόματα την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτών των ίδιων των συλλογικοτήτων που τη  διατυπώνουν…

Η  Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων θεωρεί επικίνδυνη την εποχή που ζούμε με τον πόλεμο να διεξάγεται στη γειτονιά μας, τμήμα και αυτός της διαδικασίας ξαναμοιράσματος του πλανήτη ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Πόλεμος που παράγει εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένους που αναζητούν να ξεφύγουν από τον όλεθρο, ερχόμενοι –όσοι δεν πνίγονται- στη χώρα μας και στην Ευρώπη, για να «εισπράξουν» εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στην «καλύτερη» των περιπτώσεων υπερεκμετάλλευση στα δυτικά σκλαβοπάζαρα. Ταυτόχρονα εκτιμά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ευθυγραμμίζεται με τον πιο απόλυτο τρόπο στους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς των Αμερικάνων , παραδίνοντας το Αιγαίο, τη χώρα και το λαό έρμαιο στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες. Ακόμα εκτιμά πως υπάρχουν οι δυνατότητες μέσα σ’ αυτό το δύσκολο τοπίο να βρεθεί ο αναγκαίος «κοινός βηματισμός» λαών, προσφύγων και μεταναστών, μιας και οι εχθροί μας είναι κοινοί και δεν είναι άλλοι από τους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες άρχουσες τάξεις. 

Γι’ αυτό, η  Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, θεωρεί πως η στάση τόσο αυτών των συλλογικοτήτων που παραβρέθηκαν όσο και των άλλων που δεν ανταποκρίθηκαν, παρά τις υπαρκτές διαφοροποιήσεις τους,  δείχνει γενικά μια υποτίμηση των κινδύνων που μεγαλώνουν για τους λαούς και τη νέα γενιά της περιοχής, μαζί και για το δικό μας λαό και νεολαία,  από την κατακόρυφη όξυνση των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και συνακόλουθα, φανερώνει μια υποτίμηση στο ζήτημα της αναγκαιότητας ανάπτυξης της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Που πιθανά να συνδυάζεται με μια αντίληψη μη δυνατότητας να πάμε κόντρα στο ρεύμα, άρα μη δυνατότητας ανατροπής των αρνητικών συσχετισμών που βιώνει η νεολαία και ο λαός.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαξιώνεται η ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας επιτροπής, που στόχο θα είχε να ανοίξει το ζήτημα  στους νέους εργαζόμενους και άνεργους της πόλης μας, με όρους μαζικής κίνησης.

Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων εκτιμά ότι τα ζητήματα που άνοιξαν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους θα απασχολούν τους λαούς για χρόνια. Θεωρούμε πως πρέπει  να δημιουργηθούν εκείνες οι κινήσεις και αντιστάσεις των λαών και των νέων που θα βάλουν φραγμό  στις ορέξεις τους. Γι’ αυτό και επανεκτιμώντας την κατάσταση το επόμενο διάστημα θα επανέλθει για να υπηρετήσει με καλύτερους όρους την αναγκαιότητα συμβολής από την πλευρά των νέων, της συγκρότησης και ανάπτυξης αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος καθώς και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

12/6/2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου