Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ανταπόκριση απο την συμμετοχή της ΠΝΕΑ στην απεργία 8 Δεκέμρβη

Η Πρωτοβουλία νέων εργαζομένων και ανέργων συμμετείχε στην απεργιακή πορεία της 8/12/2016.



Η πρωτοβουλία παρέμβηκε μαχητικά σε όλη την διάρκεια της πορείας φωνάζοντας συνθήματα όπως :"Δεν είμαστε αριθμοί ,Δεν είμαστε εργαλεία αγώνας για δουλειά-ψωμί-ελευθερία!, Τα δικαιώματα μας και οι κατακτήσεις θυσία Δεν θα γίνουν στο βωμό της κρίσης!" και μοιράζοντας υλικό (ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!).


Η οργάνωση της απεργίας και η συμμετοχή κόσμου δε φάνηκε να είναι αντάξια των περιστάσεων. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα των διαδηλώσεων οι οποίες δεν μπόρεσαν να συναντηθούν στον δρόμο και να πραγματοποιήσουν μια κοινή πορεία αλλλά διασπάστηκαν σε 4 χωριστές.


Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων ξεκίνησε από την Καμάρα μαζί με την Λαϊκή Αντίσταση -ΑΑΣ και  Μαζί τους ήταν η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικοί σύλλογοι, η επιτροπή ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, η Ανταρσύα, το Καραβάνι Αλληλεγγύης και ορισμένες αναρχικές συλλογικότητες. Στο ύψος της Αγίας Σοφίας το Καραβάνι και οι αναρχικές ομάδες χωρίστηκαν και ακολούθησαν διαφορετική διαδρομή. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές πέρασαν από το Εργατικό Κέντρο και μέσω της Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατίας και Βενιζέλου κατέληξαν στο Υπουργείο. Στο Εργατικό Κέντρο στην διαδήλωση εντάχθηκαν η ΟΚΔΕ και η ΛΑΕ οι οποίες συμμετείχαν νωρίτερα στην συγκέντρωση των εργατοπατέρων.Ξεχωριστή κατά το σύνηθες συγκέντρωση και πορεία έκανε το ΠΑΜΕ από το Άγαλμα Βενιζέλου μέσω Εγνατίας και Τσιμισκή με κατάληξη το Υπουργείο, η οποία ήταν και η πιο μαζική από τις τέσσερις (από αντιγειτονιές).









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου