Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ανταπόκριση από την συγκέντρωση για το θάνατο εργαζόμενης στο Everest στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από την Ταξική Πορεία και την Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων. Αφορμή ο θάνατος της 42χρονης εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της στην έκρηξη που έγινε στο υπόγειο του φαστ-φουντ της Πλατείας Βικτωρίας. 



Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10:30 από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ικτίνου, απέναντι από το κατάστημα Everest της Θεσσαλονίκης.
Με ανακοινώσεις, συνθήματα και μοίρασμα κειμένου στον διερχόμενο κόσμο, παρέμεινε για λίγη ώρα στο σημείο. Στη συνέχεια, η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς το κατάστημα όπου μοίρασε κείμενο στους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας την εργοδοτική βαρβαρότητα, που δεν διστάζει να θυσιάσει για το κέρδος όχι μόνο τα δικαιώματα αλλά και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κινήθηκε μέσω Τσιμισκή προς Αριστοτέλους όπου και κατέληξε στη συμβολή με Εγνατία.



Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία, με μαχητικό τόνο, φώναξαν συνθήματα όπως "δεν είμαστε αριθμοί, δεν είμαστε εργαλεία, αγώνας για δουλειά -ψωμί- ελευθερία" και "αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές". Ακόμη, προσπάθησαν να αναδείξουν την αναγκαιότητα ώστε η απογοήτευση και η οργή, να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα του λαού μας για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, συζητούσε για το θέμα και διάβαζε την προκήρυξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου