Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ PUBLIC




Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η επιχείρηση Public προχώρησε σε δεκάδες αιφνιδιαστικές απολύσεις εργαζομένων . Σε μία μέρα, 20 εργαζόμενοι από τα υποκαταστήματα της Αττικής αλλά και από υποκαταστήματα της υπόλοιπης επικράτειας βρέθηκαν στο δρόμο και στην τεράστια ουρά της ανεργίας.Ταυτόχρονα, μέσα στην επιχείρηση κυριαρχεί το κλίμα του φόβου και της τρομοκράτησης των εργαζομένων για ακόμη περισσότερες απολύσεις.
Οι δικαιολογίες των εργοδοτών για να απολύσουν εργαζόμενους πολλές. Οι εκβιασμοί ακόμη περισσότεροι και η πιέσεις που δέχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι με φόντο την αβεβαιότητα και την  ανεργία δημιουργούν ένα μαύρο σκηνικό.
Η εταιρεία με τις συγκεκριμένες απολύσεις  δεν εμφανίζεται να παραβιάζει τον ισχύοντα νόμο περί ομαδικών απολύσεων ,έως 30 τον μήνα. Βέβαια για να εξυπηρετούνται ακόμη περισσότερο οι εργοδότες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,στη γραμμή και όλων των προηγούμενων  κυβερνήσεων, συζητάει αυτή τη στιγμή την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων . Προσπαθούν να κλέψουν μια ακόμη κατάκτηση των αγώνων του λαού μας . Δημιουργούν νόμους ώστε να εξυπηρετούν τις ορέξεις τους και τα συμφέροντα τους , απέναντι στους εργαζομένους.
Στα Public το κοινό χαρακτηριστικό όσων απολύθηκαν ήταν ότι χαρακτηρίστηκαν «υψηλόμισθοι» . Πρόκειται για μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 700-800 ευρώ, δηλαδή κυμαίνονται στα όρια του κατώτατου μισθού που ίσχυε για τους νεοπροσλαμβανόμενους ως τον Μάρτιο του 2012. Οι εργαζόμενοι στα Public ,όπως και χιλιάδες άλλοι , δουλεύουν κάτω από ένα ασφυκτικό καθεστώς υπό το φόβο της απόλυσης. Με υπερωρίες ,κυριακάτικη εργασία, καθεστώτα αξιολόγησης ,ανταγωνισμού μέχρι και όρθιοι αναγκαζόντουσαν να δουλεύουν για ώρες.
Ο σημερινός στόχος της εταιρείας είναι να ξεμπερδεύει και με τους ''υψηλόμισθους " εργαζομένους. Να φτιάξει νέες εργασιακές σχέσεις. Εργαζόμενους που θα τους χρησιμοποιεί όπως και όταν τη βολεύει. Με μισθούς πείνας ,χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Θέλει να δημιουργήσει συγχρόνους δούλους όπου καθημερινά θα τους ξεζουμίζει. Υπό το καθεστώς της τρομοκρατίας και της απειλής της ουράς των ανέργων που θα τους περιμένει ,θέλουν να δεχτούμε την βαρβαρότητα τους χωρίς αντιδράσεις με σκυμμένο το κεφάλι.
Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων εκφράζει την αλληλεγγύη της. Πρέπει να είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί ,αντιστέκεται, παλεύει για τη ζωή και τα δικαιώματα του. Δίπλα σε κάθε άνεργο που χάνει τη δουλειά του. Μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τους νικήσουμε. Να μην επικρατήσει το σκηνικό του φόβου. Μαζί με κάθε εργαζόμενο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου