Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ απο την συγκέντρωση ενάντια στα εργοδοτικά εγκλήματα

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/3 συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με αφορμή τους πρόσφατους θανάτους εργαζομένων στα Mikel και στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμα συμμετείχαν η Ταξική Πορεία, η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (Ε.Σ.Ε.) Θεσσαλονίκης και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων.
Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, συνέχισε στο πεζόδρομο της Ναυαρίνου ώστε να περάσει από τo κατάστημα Everest όπου παρέμεινε λίγα λεπτά φωνάζοντας συνθήματα και καταγγέλλοντας πως τα εργατικά «ατυχήματα» είναι εγκλήματα της εργοδοσίας. Η πορεία συνέχισε στη Τσιμισκή, ανέβηκε το πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας σταματώντας έξω από το κατάστημα Ble και στη συνέχεια έξω από το εργοτάξιο του Μετρό. Αρκετά λεπτά στάθηκε και έξω από το κατάστημα των Mikel λίγο πριν καταλήξει και πάλι στην Καμάρα.


Με ιδιαίτερα μαχητικό τρόπο αρκετοί νέοι χθες φώναξαν και διαδήλωσαν για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, ενάντια στη βαρβαρότητα του συστήματος, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Συνθήματα όπως "Εργάτες νεκροί και σακατεμένοι, η ανάπτυξη τους στο αίμα είναι βαμμένη" και "Δεν είμαστε εργαλεία, δεν είμαστε αριθμοί δεν θέλουμε να ζήσουμε δούλοι και σκυφτοί" έδωσαν τον τόνο.

Ήταν φανερό πως η πρωτοβουλία αυτή ήταν αναγκαία. Τέτοιες εποχές και όσο η επίθεση του συστήματος βαθαίνει πρέπει να παίρνονται τέτοιες πρωτοβουλίες, ώστε οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να βρίσκουν τρόπους να εκφράζονται και να οργανώνουν την πάλη τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου